"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. február 16., csütörtök

Érdekes...Árulkodó alváspózok

A testbeszéd ténye mára elfogadott. Mozdulataink, testtartásunk, gesztusaink számtalan információt nyújtanak jellemünkről, lelkiállapotunkról. A kíváncsi kutatókat viszont az is érdekelte, hogy mi mindenről árulkodik testünk olyankor, amikor tudatunk kikapcsol, vagyis amikor alszunk. A vizsgálatok eredményeként több jellemző alváspozíciót találtak, melyek az egyén jellemrajzához igazodnak. Íme a leggyakoribb testtartások:

Embrió-póz
Az ember valamelyik oldalára fekszik, és kezeit, lábait szorosan maga elé húzza. Ez a legnépszerűbb alváskor felvett testtartás, a kutatás adatai szerint így alszik a nők 51 százaléka.
Aki ebben a pózban alszik félénk, érzékeny lelkű. Nincs megfelelő önbizalma ő ebből következően könnyen irányítható, befolyásolható.

Háton fekvés
Akik háton fekszenek, úgy, hogy karjukat szorosan a test mellett tartják, azok biztosan nyugodt, visszafogott, csendes emberek. Nem kedvelik a feszültséget, ugyanakkor nagyon nagy az önuralmuk.

Tuskó-póz
Az oldalán fekvő, lábait egyenesen kinyújtva, karjait leeresztve, az úgynevezett tuskó-pózban alvó emberek könnyen teremtenek kapcsolatokat, és szinte kivétel nélkül a társaság középpontjai.
Ha a tuskó tartás annyiban módosul, hogy a karok úgy nyúlnak ki, mintha el akarnának érni valamit, az meglehetősen elővigyázatos emberre utal.

Szabadeső-tartás
A hason fekvő, karját behajlító, kezét a fejéhez húzva tartó emberek az úgynevezett szabadeső-tartásban alszanak. Rájuk a magabiztosságon túl az jellemző, hogy nagyon kedvelik a társaságot. Ez egy elég ritka póz.

Csillag-póz
Akik hanyatt fekve, karokat és lábakat szétvetve alszanak, biztosan szerények, és mások elsőbbségét jól tolerálják.

Forrás: Zöld újság

Ki mint veti ágyát... szól a mondás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése