"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. február 4., szombat

Jóslás - kávézaccból

Az ősi jóslások ma is népszerűek



A kávézaccból való jövendölést évszázadok óta gyakorolják a Közel-Keleten és Ázsiában, és a teafűolvasás mellett ősidők óta a legnépszerűbb prognosztizáló technikák közé tartozik. A 19. században a tasszeográfia (tealevélből, kávézaccból vagy borüledékből való jóslás) tudománya újra az érdeklődés középpontjába került, és az emberek szívesen figyelgették a csésze aljára leülepedő szemcséket, hogy megtudhassák a jövőjüket. A kávézaccjóslás olyan hatékony eszköz, ami meditatív betekintést enged a tudatalattidba, és ha pl. két kézzel fogod a bögrét, összehangolhatod a két agyféltekét, ami ösztönzőleg hat a kreatív problémamegoldásra. A kávézaccból való jóslás szabadjára engedi a képzeletedet, amelynek segítségével létrehozhatsz egyéni értelmezéseket, megoldásokat, és szórakoztató, kreatív módon hallgathatsz a belső hangodra. Ne feledd, a jóslás is egyfajta művészet, így minél többször gyakorlod, annál ösztönösebben kaphatsz választ a kérdéseidre.

Misztikus bepillantás a jövőbe

A pontos olvasás érdekében használj fehér csészét és csészealjat. 1 evőkanál finomra őrölt török kávét önts fel 3 deci hideg vízzel és 1 teáskanál cukorral. Tedd a kávét egy ibrikbe, és kis lángon kezdd el melegíteni. Forrald fel háromszor, majd vedd le tűzről, hagyd pár percig pihenni, majd öntsd ki a csészébe. Fogd a két kezedbe a kávét, és lassan, kényelmesen kortyolgasd el. Közben koncentrálj erősen arra a kérdésre, amire választ szeretnél kapni. Miután megittad a kávét, fedd le a pohár tetejét a csészealjjal, majd fordítsd meg egy hirtelen mozdulattal, így a felesleges kávézacc a csésze aljára kerül. Várj néhány percig, majd fogd meg a csésze fülét, és rázogasd meg háromszor az óramutató járásával megegyező irányba. Ezután vedd a csészét a kezedbe, és intuitív benyomásaid figyelembevételével kezdd el értelmezni az ábrákat.

A jóslás során három dologra kell különösen figyelned: a csésze alján, a közepén és a tetején megjelenő jelekre. Az alsó rész általában emberekre, helyzetekre vagy múltbéli dolgokra utal, a középső a jelenről árulkodik, míg a felső rész azt jelzi, hogy mi közeledik a jövőben. A jobb oldalon kirajzolódó formák általában pozitív tartalmúak, míg a bal oldalon lévő jelek rossz eseményeket, ellenségeket vagy betegségeket mutatnak. Ne aggódj, ha az elején semmit sem látsz, mert a megjelenő képek nem lesznek olyan egyértelműek, mint pl. egy fénykép, sőt, első ránézésre akár homályosnak, hiányosnak vagy érthetetlennek is tűnhetnek. Lép át az elméd korlátait, és engedd útjára a képzeletedet, ezáltal könnyebben értelmezheted a kávézaccból összeállt különböző képeket. Minden szimbólumnak (pontok, körök, háromszögek, négyzetek, állatok, tárgyak, számok, betűk) van értelme. Íme néhány konkrét példa arra, hogy mit olvashatsz ki a kávézaccból:

Alma: Elsődlegesen a termékenységre, másodlagosan a kreativitásra utal, de szerelmi üzenetet is közvetíthet.
Bab: Pénzügyi nehézségeket szimbolizál, ám kellő odafigyeléssel elkerülheted az anyagi galibákat.
Bagoly: Ez az ábra azt jósolja, hogy rosszakaró él a környezetedben, aki csalfa tanácsokat adhat, hogy félrevezessen.
Csomó: Apró bosszúságokat és kellemetlenségeket jelez, amelyek könnyedén kihozhatnak a sodrodból.
Csónak: Ez az ábra egy váratlan baráti látogatást vagy külföldi utazást is szimbolizál.
Egér: Üzleti problémákra utal, de számíthatsz arra is, hogy nem jön össze a tervezett vállalkozásod.
Elefánt: A nyugalom, a hosszú élet, az erő és a bölcsesség megtestesítője.
Fegyver: A fegyver azt sugallja, hogy légy figyelmesebb, mert igazságtalanul bánsz valakivel.
Gitár: Boldog és beteljesült szerelmet mutat.
Hal: Ez a jel arra utal, hogy nagy szerencse vár boldogság vagy pénz formájában.
Holló: Az intelligens madár azt szimbolizálja, hogy a fejlődés útjára léptél, és hallgatnod kell a megérzéseidre.
Homokóra: Az idő gyors múlására figyelmeztet, ezért soha ne rágódj a múlton, és ne habozz a döntések meghozatalában.
Kígyó: Ez a jel álnokságra, árulásra utal, így könnyen lehet, hogy akit igaz barátnak hiszel, az válik a legnagyobb ellenségeddé.
Létra: Ha létrát olvasol ki a jelekből, társadalmi felemelkedésre vagy a jelenlegi munkahelyeden előmenetelre számíthatsz.
Macska: Családi vagy szerelmi viszály közeleg az életedben, ami szerencsére csupán rövid ideig tart, de sokat tanulsz belőle.
Patkány: Légy körültekintőbb az elkövetkező hetekben, mert rablás vagy lopás fenyeget.
Pillangó: Könnyű flörtre számíthatsz, ami legyezgeti a hiúságodat, de légy résen, mert könnyen csalódhatsz.
Szív: Ez az ábra azt mutatja, hogy jól érzed magad a bőrödben, és tartós boldogságra számíthatsz.
Tigris: Ha már régóta szeretnél olyan munkát végezni, ami örömöt okoz, eljött az idő a váltásra!
Tojás: A növekedés, az újjászületés ősi szimbóluma, ami azt jósolja, hogy az elkövetkezendő időszakban jólétre és gazdagságra számíthatsz.
Váza: Ha szingli vagy, most végre fellélegezhetsz, mert hamarosan feltűnik egy rejtélyes hódoló.
Virág: Fejlődést és pozitív változást hozó ábra, ami azt sugallja, hogy valóra válthatod az álmaidat, ha hallgatsz az intuíciódra.
Zebra: A következő hónapokban izgalmas kalandokban lesz részed, de egy tengerentúli utazás is szóba jöhet./life/


- a hideg időben biztosan jól esik egy csésze finom kávé -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése